Liftago a Shoptet pomáhají malým a středním podnikům. Kdokoliv si může založit e-shop během jednoho dne a hned rozvážet produkty

7. 4. 2020

Malé a střední podniky si nyní mohou snadno založit nový e-shop s doručováním zboží zákazníkům v rámci stejného města. Liftago ve spolupráci s vývojářskou firmou TopMonks vyvinulo produkt, který je dostupný všem přes platformu Shoptet. Nabízí expresní doručování zboží a brzy umožní také rozvoz více balíků zároveň.

Vzhledem k současné situaci vzniká v České republice rychle značné množství e-shopů – podle údajů Shoptetu je nyní nárůst nových e-shopů na jejich platformě dvojnásobný oproti běžnému období. Omezení pohybu lidí rozvoji e-commerce nahrává, přesto se větší i menší e-shopy aktuálně potýkají s problémy při rozvozu svých zásilek, lhůty se prodlužují i pětinásobně oproti standardnímu režimu. Nejen pro tyto e-shopy přichází Liftago, TopMonks a Shoptet.cz s řešením.

„Shoptet.cz dnes pokrývá zhruba polovinu trhu s českými e-shopy a díky krizi se velká část byznysu stěhuje online. Rychlé doručování nákupů přes Liftago pomůže velkému množství malých obchodů s logistikou a zlepšením služeb spotřebitelům, kteří jsou dnes odkázání převážně jen na online služby. E-shopy tak získají možnosti, které měly jen velké obchody a často jen v Praze. Expresní dopravu mohou obchody využít ve všech městech, kde momentálně máme řidiče – tedy v Praze, Brně, Ostravě, Českých Budějovicích, Liberci, Olomouci, Plzni, Ústí nad Labem a Zlíně,“ říká Ondřej Krátký, ředitel Liftaga.

Zásilka dorazí do jedné hodiny

Doplněk vznikl ve spolupráci se společností TopMonks, kteří vyvinuli propojení mezi Liftagem a Shoptetem. Momentálně dostanou e-shopy pomocí doplňku možnost nechat své zboží doručit Liftagem expresně. Po převzetí zboží řidičem dostane zákazník SMS zprávu, kde se dozví čas doručení (většinou v řádu desítek minut) a odkazem, pomocí kterého může sledovat příjezd řidiče na mapě.

Expresní rozvoz Liftagem ocení všichni, kdo prodávají zboží, které rychle podléhá zkáze: restaurace, květinářství, pekárny, prodejci ovoce a zeleniny. Dále ti, kteří prodávají produkty, na které zákazník nechce příliš dlouho čekat: prodejci drobné elektroniky nebo třeba opravny a jiné služby. Řidič přijede přímo na výdejnu e-shopu a zásilku odveze k rukám zákazníka. Posílat lze zásilky, jejichž hmotnost není větší než 20 kg a rozměr nepřesahuje 55 cm × 45 cm × 25 cm (délka x šířka x výška). Více informací je k dispozici na: https://doplnky.shoptet.cz/liftago.

Již brzy hromadné doručení balíků

Vývoj doplňku pokračuje i nadále a tak již brzy bude možné přes Liftago rozvážet více zásilek jedním řidičem. Pokud tedy obchodník bude chtít rozvést větší počet balíků v rámci jednoho města, předá je řidiči Liftaga, který je postupně rozveze. I v tomto případě přijde zákazníkům SMS s kontaktem na řidiče a odkazem na mapu, kde je možné živě sledovat jeho polohu. Řidič navíc rozváží zboží okamžitě, takže objednávky mohou zákazníci dostat ten samý den, který si je objednali. V tomto případě je cena za doručení podobná, jako používají dopravci s doručením další den.

← Zpět na archiv

* Povinné položky